Loading...

Čo kúpiť do nového bytu?

29.11.2023 20:00

Upravené: 28.02.2024 02:38

Človek sa sťahuje len jeden alebo dvakrát za život. Niekedy do podnájmu, inokedy rovno do svojho. Kým v západnej Európe je štandard bývať v podnájme, v Slovenskej republike je situácia iná a tlak na vlastné bývanie, aj napriek strasti pri schvaľovaní hypotéky, silnie.

Ale akonáhle dostanete kľúče od nového bytu, zábava ešte len začína. Musíte ho totiž vybaviť a zabývať sa, aby ste sa cítili ako doma. Účelne, prakticky, triezvejšie k rodinnému rozpočtu, so štipkou osobitého štýlu a ohľadom na drahú polovičku.

Povinná výbava do nového bytu

  • Posteľ a nočné stolíky
  • Písací, konferenčný a jedálny stôl so stoličkami
  • Knižnica
  • Šatníková skriňa
  • Biela elektronika – práčka, sušička a umývačka riadu
  • Sedacia súprava
  • Nábytok na terasu

To je základ, nutný na zaistenie dostatočného komfortu. V obchode Sablio.sk doplňte zásoby toho, čo urobí dom domovom. Vyberať môžete z bohatej ponuky kvalitných bytových doplnkov alebo si v designeri vytvorte svoj vlastný doplnok s fotografiou z rodinného albumu. Práve bytové doplnky a nápadité kúsky sú tým, čo celý priestor zútulní a prispeje k pohodovej atmosfére.

Pohodlné obliečky

Posteľ je základný kus nábytku, bez ktorého sa doma nezaobídete. Dovoz z obchodného domu trvá, výroba na mieru taktiež. Takže možno budete prvé dni alebo týždne spať na koberci, alebo na nafukovacom matraci, ale akonáhle vám posteľ privezú, nevyleziete z nej. Ale, čo s posteľou, keď nemáte pohodlné obliečky, do ktorých sa môžete zachumlať a prespať celú noc?

Na trhu je niekoľko druhov obliečok – krepové, z mikroplyšu, zo saténu, z ľanu, mušelínu aj zo stopercentnej bavlny. Každý materiál má špecifické vlastnosti a je len na vás, pre aký sa rozhodnete. Odlišujú sa nielen schopnosťou prispôsobiť sa okolitým teplotám, ale pochopiteľne aj cenou.

V ponuke nášho e-shopu Sablio.sk zoženiete kúsky so skvelým pomerom ceny a kvality. Obliečky z textilu s nižšou gramážou a s hodvábnym leskom odpudzujú nečistoty a nevadia im výkyvy teplôt. Vysokých hodnôt sa ale vyvarujte.
 

Pohodlné povlečení - Sablio.cz
 

Kombinácia miernejšieho programu v práčke a rozloženie na slniečku je zárukou predĺženia životnosti obliečok. Prešli síce sublimáciou, ktorá farby chráni, aby zostali sýte, výrazné a nesprané, ale nie je radno to pokúšať. Navyše je materiál na dotyk príjemný, nedráždi pokožku, cez leto chladí a v zime hreje.

Vďaka jemnej štruktúre sa nekrčia a každý deň vyzerajú ako zo škatuľky. Medzi konkurenciou tak vynikajú, ale v rámci udržania čistoty v spálni ich odporúčame meniť raz za týždeň. Zips skrytý pod textilnou lištou je dnes štandardom a obojstranná potlač milo prekvapí.

Základ pohodlných obliečok je kvalitný materiál. Tkaninu, ktorá bola navrhnutá na mieru našim požiadavkám, odoberáme od tuzemskej firmy. Máme tak istotu, že ide o prvotriednu látku, s ktorou môžeme ďalej pracovať, šiť z nej a nechať ju potlačiť.  Navyše tak podporujeme myšlienku, že všetky kroky sa odohrávajú v Českej republike, kde máme nad jednotlivými produktmi v každej fáze výroby plnú kontrolu.

%bestsellers_388232%
 

Kvalitné závesy

Vnútorné žalúzie alebo vonkajšie rolety sú dnes natoľko kvalitné, že nie je nutné inštalovať konzole so závesmi a záclonami. Nie je to ale pre každého. Holé okná bez akéhokoľvek textilného tienenia pôsobia stroho a možno, až príliš obyčajne. Závesy sú na pohľad len dlhé pruhy látky, ale robia poriadny kus práce. Miestnosť zútulnia, dodajú pocit súkromia a ochránia pred nežiaducim svetlom a hlukom.

V obchode Sablio.sk síce ponúkame len jednu veľkosť – 140 x 250 centimetrov a rovno v balení po dvoch kusoch, ide ale o univerzálny rozmer, ktorý padne skoro každému oknu. Zamerať by ste sa tak mali hlavne na výber motívu. Máte ale z čoho vyberať, v ponuke ich máme viac než deväťsto.

Kvalitní závěsy - Sablio.cz
 

Ak zvolíte neutrálnu potlač, budú hrať závesy druhé husle a len doplnia interiér. Ak sa rozhodnete pre výraznejšie farby alebo vzory, dostanú sa do pozície najvýraznejšieho prvku v miestnosti. Vždy ale voľte tak, aby motív korešpondoval s vybavením a vaším štýlom. Závesy s veteránmi alebo mačiakmi sa k interiéru v štýle Provence skutočne nehodia.

Kvalitné závesy dodávame pripravené na zavesenie. Všetky lemy a švy sú začistené a na hornej strane je päticentimetrový tunelík na navlečenie na konzolu. Len zvážte dokúpenie riasiacej stuhy. Ide o drobnosť, s ktorou urobíte veľa parády.

TIP: Pokiaľ závesy nevnímate len ako dekoratívny prvok, ktorý má slúžiť ako čiastočná ochrana proti svetlu, ale chcete skutočné súkromie a ochranu pred ruchom z ulice, radi vám za príplatok ušijeme zatemňovacie závesy z hrubšej látky, ktoré splnia vaše očakávania. Stačí nás kontaktovať cez kontaktný formulár.

%bestsellers_388304%
 

Moderné záclony

Okná so závesmi a bez záclon? To nie je ono. Je to nerozlučná dvojica, ktorá každú miestnosť premení na útulné kráľovstvo (bez ohľadu na veľkosť, farbu, potlač alebo typ). Biela farba je pre záclony typická, ale, keď si prezriete našu ponuku, pochopíte, že ide o prežitok a potlače majú zelenú.

Farby na záclonách nie sú pre jemnú štruktúru materiálu tak sýte a výrazné (na prvý pohľad vypadajú ako v hmle), na druhú stranu sa tak nemusíte báť originálnych a niekedy krikľavých vzorov, na ktoré by ste inak nemali odvahu. Vyberať môžete z desiatich kategórií – detské motívy, príroda, abstrakcia, zvieratá, doprava, mestá, šport, hudba, jednofarebné záclony a ešte jedna. Do poslednej menovanej skupiny spadajú mapy, hry (poker) a naháči.

V obchode Sablio.sk sú závesy a moderné záclony strihané tak, aby k sebe dobre pasovali. Záclony sú tak len o päť centimetrov dlhšie ako závesy, nechýba tunelík na nasunutie konzole ani prešitie, ktoré bráni strapkaniu.
 

Moderní záclony - Sablio.cz
 

TIP: Kombinácia potlačených závesov aj záclon môže byť ošemetná. Toľko vzorov a farieb na jednom mieste narobí neplechu. Ak teda zvolíte motív na jednom kúsku, pri druhom sa držte na uzde. A naopak.

%bestsellers_388667%
 

Osušky a uteráky s moderným designom

Bez osušiek a uterákov sa nezaobídete. Kúpete sa predsa každý deň a potrebujete si utrieť telo, vysušiť vlasy, zmotať uterák do turbanu a osušku použiť na prebehnutie do spálne. Ale to, že ich používate na dennej báze, neznamená, aby ste podcenili ich kvalitu.

Aj bytový textil si zaslúži vašu pozornosť a dôraz na potlač, farby, veľkosti a ďalšie detaily.
 

Osušky a ručníky s moderním designem - Sablio.cz
 

V obchode Sablio.sk máme viac ako tisícku uterákov a osušiek s moderným designom. Ponúkame motívy z mnohých kategórií. Ľahko si tak vyberiete pre seba, pre drahú polovičku, pre deti a dokonca aj darček pre svojich blízkych.

  • Uteráky a osušky pre deti
  • So športovým motívom
  • So zvieratami
  • Abstrakcia
  • Texty, citáty a mottá
  • Mestá a doprava
  • Prírodné motívy
  • Jednofarebná klasika

Každý uterák dodávame v troch veľkostiach. Najmenšie majú rozmery iba 30 x 50 centimetrov a hodia sa pre hostí alebo ako kozmetický uteráčik na očistu tváre. Ďalší trochu povyrástol a pýši sa mierami 50 x 100 centimetrov. Ide o klasickú veľkosť. Do najväčšej osušky sa môžete kľudne celý zabaliť, má totiž 70 x 140 centimetrov. Je ťažká a manipulácia s ňou je náročnejšia, pre deti ju tak príliš neodporúčame. Ale ak si ju počas kúpeľa rozložíte na radiátor, pri sušení budete mať pocit hrejivého objatia.

Dostatočná veľkosť a pekný motív nestačí. Pridali sme prešívané okraje, extra mäkký materiál a úpravu, ktorá bráni vyblednutiu farieb a tvorbe hrčiek.

TIP: Niektorí výrobcovia odporúčajú prať uteráky na 60 stupňov, my tak smelí nie sme a maximálnu teplotu sme stanovili na 40 stupňov. Jedine tak zostanú farby sýte a vlákna nepoškodené.

%bestsellers_386564%
 

Sedacie vaky a sedacie taburety

Kvalitné posedenie je stredobodom každého bytu. Dávate prednosť pohodlnej sedačke alebo hojdaciemu kreslu? Možno vám doma chýbajú sedacie vaky a sedacie taburetky. Skvelá kombinácia pohodlia a štýlu, ktorou ozvláštnite akúkoľvek miestnosť – obývaciu izbu, pracovňu, predsieň alebo kráľovstvo pre deti.

Môžete vyberať z ôsmich rôznych variánt a kombinovať tvary a vzory alebo všetko zladiť do jedného štýlu. Základom sú polystyrénové guľôčky (EPS). V obchode Sablio.sk ponúkame dve balenia, menšie s objemom 100 litrov a väčšie s objemom 200 litrov. Čarujte s napĺňaním a meňte tvrdosť vaku podľa aktuálnej nálady.
 

Sedací vaky a sedací taburety - Sablio.cz
 

Všetky sedacie vrecia majú pár spoločných parametrov:

  • Dvojité prešitie
  • Nadštandardná nosnosť (okolo 180 kilogramov)
  • Zapínanie na suchý zips
  • Vnútorný vak v cene (stačí zvliecť povlak a vyprať alebo očistiť, vďaka vnútornému vaku sa polystyrénové guľôčky nerozsypú)
  • Omývateľný materiál
  • Prateľný poťah
  • Použitie v interiéri a exteriéri

%bestsellers_388718%
 

Taburet Circle

Na pohľad nenápadný taburet Circle s výškou 40 centimetrov sa skvelo hodí do predsiene alebo k posteli, ako náhrada nočného stolíka. Do spálne zvoľte jemný vzor v neutrálnych farbách. Vďaka jeho jednoduchým líniám na ňom pekne vynikne výrazná potlač a netradičné farby. Ak patríte k tým odvážnejším, smelo do toho. Odporúčame naplniť na maximum (85 litrov), aby nestratil tvar.

Taburet Cube                   

Ak sa vám oblé tvary priečia, vďaka taburetke Cube si spravíte chuť. Výškovo je na tom síce rovnako ako taburet Circle a priemer sedacej časti je dokonca o desať centimetrov menší, ale kockový tvar pôsobí nadčasovo a v minimalisticky zariadenej miestnosti dobre vynikne. Navyše ho môžete kombinovať s ďalšími taburetkami a vytvoriť radu na sedenie. Len pozor na dostatočné naplnenie polystyrénovými guľôčkami, aby rohy držali tvar.

Sedací vak Classic

Sedací vak je synonymom pohodlia. Musí byť dostatočne veľký a guľôčkami naplnený len čiastočne, aby sa mohli vytvarovať podľa tela. To sedací vak Classic splňuje na jednotku. Dĺžka dosahuje dvoch metrov, šírka 140 centimetrov. Tlačiť a krčiť sa tak rozhodne nebudete. Omývateľný materiál poteší a výber z viac než deväťsto motívov vám zamotá hlavu.

Sedací vak Classic bude vyzerať parádne kdekoľvek, ale najlepšie je mu v detskej izbe.

Sedací vak Cocoon

Ak hľadáte pohodlný sedací vak do obývacej izby, sedací vak Cocoon je to pravé. Vybrať víťaza zo štyristo potlačí nebude jednoduché, ale stojí to za to. Tvar vaku je prispôsobený tak, aby pri sede neboleli bedrá a netrpela krčná chrbtica, aby ste mohli nohy natiahnuť pred seba a hlavu zakloniť a zaboriť do guľôčok.

Na pohľad malý, v skutočnosti je omnoho väčší a vyžaduje pomerne dosť miesta. S priemerom 115 centimetrov a objemom 400 litrov to ani inak nejde.

Sedací vak Bean

Sedací vak Bean je skvelou voľbou pre všetkých, ktorí si potrpia na pohodlie a zároveň, za každej situácie, na upravený vzhľad. To platí aj o tomto vaku. Objem 400 litrov dodržte do poslednej guľôčky a užívajte si jedinečný tvar. Dostatok priestoru pre nohy a príjemná opierka na hlavu. Môžete sa zľahka pohupovať a nechať sa masírovať guľôčkovou výplňou. Kúsok, na ktorom originálna potlač dobre vynikne.

Sedací vak Pear

Na pohľad sa sedací vak Pear a sedací vak Bean veľmi nelíšia, ale pri dôkladnejšom preskúmaní pár rozdielov nájdeme. Pear nie je tak naplnený guľôčkami. Má síce o 50 litrov väčší objem (450 l), ale nie je potrebné ho príliš plniť. Má voľnejší strih. Telo do neho viac zapadne. Je tak vhodný skôr do detskej izby alebo spálne a na terasu, kde chcete relaxovať s knižkou a pohárikom vína.

Vďaka jedinečnému tvaru dodáva oporu chrbtu aj hlave, a tak ani pri dlhšom sedení nestráca jedinú hviezdičku za pohodlie.

Sedací vak Triangel

Ak hľadáte parťáka na leňošenie pred televízorom či na dlhé hodiny s knižkou, máte vyhraté. Sedací vak Triangel v sebe snúbi pohodlie, dostatok priestoru, oporu hlavy, príjemný materiál, guľôčkovú výplň a pekné motívy. Zamilujú si ho všetci, deti aj dospelí.

Ak použijete celých 250 litrov guľôčok, získate pevný a pohodlný vak, pokiaľ pár litrov ušetríte, získate jedinečnú leňošku, na ktorej môžete pokojne aj podriemkavať.

Sedací vak Lounge

Chcete len to najväčšie a najlepšie? Potom je sedací vak Lounge ten pravý. Prečo? S objemom 600 litrov a rozmermi 120 x 100 nemá konkurenciu. Veľkosť ale nie je na úkor kvality, a tak sa aj pri takomto obrovi môžete tešiť z omývateľného a na dotyk príjemného povrchu, zo 176 motívov, z guľôčkovej výplne, dvojitého prešitia pre vysokú nosnosť a možnosti prania.

Výrazný vzor na tak rozmernom sedacom vaku nevyzeral dobre, a tak máte na výber z bohatej škály sýtych farieb. Padne vám do oka jarná zelená alebo moderná oranžová, kanárikovožltá a kráľovská modrá?

Ďalšie doplnky do nového bytu

Vyššie uvedené bytové doplnky sa dajú považovať za akési must-have. Zoznam toho, čo časom obstaráte, tým ale zďaleka nekončí. Kúpite jedno a hneď vám na mysel príde niečo ďalšieho.

Doplnky s vlastnou potlačou

Nemusíte prechádzať obchody, Sablio.sk je nevyčerpateľný zdroj inšpirácie a nápadov. A pokiaľ by sme sa vám predsa len netrafili do vkusu, v designeri si môžete vybrané produkty nechať potlačiť vlastnou fotografiou či motívom.

%bestsellers_388640%


vaše príbehy

Ohlasy našich zákazníkov

Je skvelé, že robíte radosť ostatným a my môžeme byť toho malou súčasťou.

Veľká spokojnosť, tovar veľmi rýchlo doručený a vyzeral presne ako na obrázku.

Recenzia od Timey
Timea Bratislava

Rýchle dodanie, super komunikácia s obchodom.

Recenze od Martina
Martin Košice

Spolupracujte s nami

Máme znalosti, technológiu a vášeň pre to, čo robíme. Ponúkame rôzne možnosti spolupráce pre firmy. Pomôžeme vám rozšíriť sortiment a osloviť nových zákazníkov.